Feijóo demana tot el vot de la dreta a les eleccions europees per al PP

Eleccions

El líder popular adverteix que l’única manera de superar Sánchez és evitar la dispersió

MÁLAGA, 19/05/2024.- El líder del PP, Alberto Núñez Feijoó interviene en el acto político del partido celebrado este domingo en Málaga. EFE/Jorge Zapata

Alberto Núñez Feijóo ahir en un míting a Màlaga

Jorge Zapata / EFE

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, considera que les eleccions europees del 9 del juny són una nova oportunitat en la seva missió de rellevar el PSOE i Pedro Sánchez al capdavant del Govern d’ Espanya. De la mateixa manera que els comicis municipals i autonòmics del 28 de maig del 2023 van ser “un nou començament per al PP com a primera força d’ Espanya”, les europees “poden ser el nou començament per al canvi d’ Espanya”.

En un acte a Màlaga, Feijóo va animar ahir a participar en la nova cita amb les urnes i a “concentrar” el vot en el seu partit davant la resta de propostes de dretes per donar “una enorme rebolcada” als socialistes.

El dirigent persegueix mobilitzar l’electorat que creu que està “desatès” per les polítiques de l’Executiu

“Només hi ha una manera que el Govern ens escolti, derrotant-lo, i només hi ha una manera de guanyar aquestes eleccions, a través del PP”. Per tant, “si concentrem, guanyarem, com ho hem fet a la majoria de les comunitats, ajuntaments i a les eleccions generals”, va recordar el líder del PP.

Feijóo va demanar el vot per fer front “als insults, a tots els que no pensen com ells”, i per “respondre amb la democràcia, amb les urnes i guanyant les eleccions europees”. El dirigent va mostrar un perfil moderat afirmant que “Sánchez és el passat a Espanya” i animant a anar “cap endavant, deixar de mirar cap enrere, de dividir, de fragmentar i de viure de la confrontació”. “D’això no es pot viure, això no és el futur”, va afegir.

Feijóo va oferir el seu partit per “continuar fent nació” en lloc de “subhastar la igualtat i l’interès de tots els veïns d’ Espanya”, per “servir a la gent” i posar fi a la “supèrbia”, la “divisió”, l’“insult”... “Més humilitat i més col·laboració”. I va dir que estava “amb la consciència tranquil·la” pel paper dels governs del PP, encara que vagi amb Vox en molts llocs. “Exercim els governs amb responsabilitat i no des de l’intent d’enfrontar-nos i intentar dir-li a la gent ‘amb mi o contra mi’”, va justificar.

De fet, va mostrar satisfacció pel “deure complert”, per la implicació “en el servei als es­panyols”, tant des de l’àmbit local, autonòmic, com el nacio- nal, i tant des del govern com des de l’oposició, va remarcar.

Al contrari, Feijóo va ar­remetre contra el Govern central per “tot aquest temps de mentides, de privilegis, de cessions i de decadència”, en què, a parer seu, “s’han intentat arraconar tots els que li porten la contra”. I va tornar a situar el seu partit com a solució contra “els que volen institucions dependents conforme a les seves conveniències”.

D’altra banda, el líder dels populars va interpel·lar “cada espanyol desatès” perquè reclami “el tracte que es mereix”. Amb els ulls posats en la manifestació convocada pel mateix PP el 26 de maig a Madrid contra la “política de falòrnies de Pedro Sánchez” i la “sospita de corrupció sobre el seu Govern, el seu partit i el seu entorn”, Feijóo va animar que “s’escolti la veu del carrer, la veu del camp, la veu dels agricultors, dels ramaders, dels pescadors, de les dones i dels joves”.

El dirigent els va encoratjar a “no tenir por” del Govern i els va demanar el vot per al seu partit: “Que diguin, que actuïn, que votin i que decideixin”, perquè “el vot és la resposta als enganys, a l’egoisme, la resposta a la divisió del mur, a la corrupció política i econòmica que té el Govern i el seu partit”.

Etiquetas
Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...