Què cal fitxar?

per l’escaire

Què cal fitxar?
Santi Nolla Director de Mundo Deportivo

La carta als Reis d’Orient és clara: el Barça hauria de fitxar dos laterals naturals, un migcampista, un extrem esquerrà i un golejador. Això s’ha de combinar amb el fair play financer, o sigui, que LaLiga permeti els fitxatges en funció dels ingressos que s’han tingut o del compliment de les expectatives econòmiques creades. Per a això serà necessari que el FC Barcelona tanqui el contracte amb Nike, amb un significatiu augment i, segurament, amb una prima afegida, i també que compleixi el pressupost per una part de la venda de Barça Studios, que fins ara no s’ha dut a terme.

On pateix el Barça esportivament? Als laterals. Aquest final de campionat Koundé ha estat a l’altura, com la temporada passada, però l’alta nòmina de defenses centrals portarà segurament a una venda en aquesta posició, per tant el francès és possible que deixi d’ocupar el lateral. Cancelo no s’ha mostrat com el gran jugador esperat. Per la seva banda s’han forjat els últims desastres. Míchel, l’entrenador del Girona, va acabar guanyant el partit a Montilivi quan a la dreta hi va posar Couto i Portu, la banda de Cancelo. Balde és a la recambra després de la lesió i va ser un excel·lent jugador mentre es va compaginar amb Jordi Alba, però falta veure si és capaç d’imposar-se només en aquesta zona. Segurament Marcos Alonso no continuarà i sí que és possible que pugi Héctor Fort, un altre jove de gran futur. Amb ell és possible que la carta als Reis es redueixi a fitxar un sol lateral en lloc de dos, però només té 17 anys.

El Barça necessita un lateral, dos migcampistes, un extrem esquerrà i un golejador

Amb la presumible sortida d’ Oriol Romeu, el FC Barcelona hauria de tenir dos migcampistes de contenció i distribució naturals. S’ha parlat de l’alemany del Bayern Joshua Kimmich (29 anys), del migcampista argentí del Betis Guido Rodríguez (30) o del de la Reial Societat Martin Zubimendi (25). El primer acaba l’any que ve amb el club bavarès, el segon queda lliure aquest any i el tercer té contracte amb la Reial. Els dos primers serien una aposta per poder pujar un migcampista del planter d’aquí dos o tres anys (Marc Bernal) i el tercer seria una incorporació per a més llarg termini.

Faltaria reforçar la davantera amb un extrem esquerrà (Nico Williams, de l’Athletic, seria el més ben posicionat) i un golejador com Dani Olmo. El fair play, però, pot acabar rebaixant la contractació a un sol davanter en lloc dels dos que haurien de figurar a la carta als Reis. Per dur a terme aquest pla caldrà vendre un central i un davanter o treure una bona renda de tots els cedits. Després d’una temporada en blanc els retocs a la plantilla són una obligació per poder competir després de la sortida fa un any de Dembélé, Busquets i la lesió de Gavi.

Etiquetas
Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...